Gratis verzending vanaf €75,-

Top producten

Hoe hang je een wissellijst op?

6 december 2018

Hoe hang je een wissellijst op?

Wissellijsten zijn in de loop der jaren onmisbaar geworden in ieder interieur. Dit product doet zijn naam eer aan, daar de inhoud in een handomdraai te wisselen is. En met deze kleine aanpassing in jouw interieur kan je al een groot effect bereiken. Maar waar het wisselen van de inhoud zo gebeurd is, hebben veel mensen moeite met het ophangen van een wissellijst. In onderstaand artikel geven we een paar tips & tricks om het je gemakkelijk te maken.

Wissellijsten aan een muur

De schilderstape manier

Eén van de meest accurate manieren om een wissellijst op te hangen, is wat wij noemen: de schildertape manier Hierbij trek je een horizontale lijn van schilderstape aan de bovenzijde van de wissellijst. Vervolgens meet je aan de achterzijde de afstand tussen het ophang-haakje en de bovenzijde. Gebruik deze afstand om een kruisje te zetten op de plek waar je zo een schroef of spijker plaatst.

Afhankelijk van de ondergrond gebruik je een spijker, schroef of betonhaakje. Zodra je het schilderij hebt hangen, meet je of deze waterpas hangt en stel je hem eventueel nog iets bij.

Geen zin in gedoe?

Heb je een mooie print en geen zin of geen mogelijkheid om deze op te hangen? Laat de wissellijst dan lekker nonchalant tegen de muur aan leunen. Op deze manier creëer je het hippe en speelse ‘atelier-gevoel’.

Uitlijnen van een wissellijst

Tips & tricks

  1. Boor of hamer niet zomaar (een gat in je muur. Denk goed na over de locatie waar de lijst moet komen en werk met beleid.
  2. Een wissellijst hangt vaak het beste met het middelpunt op ooghoogte.
  3. Om een speels effect te creëren, kan je meerdere lijsten combineren tot een grote collage muur.
  4. Hang de lijst nooit boven een verwarming of een andere warmtebron.
Horizontale wissellijsten aan muur

« Terug

Tip van Signerie:

Aluminium:

Houten Lijsten:

Schildersezels:

Grote maten:

Medium Maten:

Kleine Maten:

Toepassingen:

Accessoires:

 

Signerie Twitter Signerie YouTube Signerie Facebook

Copyright 2024 Signerie Tel 085-4890032

Gebruik van deze website betekent dat je onze algemene voorwaarden accepteert.